Friday, January 7, 2011

1.1.2020

di satu pagi tahun baru gua dikejutkan bunyi bising dari luar bilik, gua syak ini angkara anak-anak gua sudah bangun dan sedang bergaduh sesama sendiri untuk berebut rancangan tv kegemaran masing-masing..pantas gua bangun untuk meredakan keadaan, gua tak mahu kes 2010 berulang kembali dimana si kakak terbunuh adik sendiri gara-gara berebut 'remote' tv..

" apa ni pagi-pagi dah bising ni? papa nak tidur pun tak boleh.. umi kamu mana? " tanya gua pada anak-anak gua..

" adik ni pa, sibuk je kacau abang nak tengok tv..umi ada kat dapur tu..tengah masak brekfes kot" jawab si abang dengan perasaan takut..

"pergi mandi lekas, dalam pukul 11 karang kita nak pergi main ice skating kat sunway piramid.." jelas gua pada anak-anak gua

"orait pa, nanti nak beli boot bola! nanti boleh la kami jadi wakil malaysia.." jawab mereka serentak..

nama pun dah kembar memang nak bersama je setiap masa..kelab Fc Barcelona menjadi kelab bola sepak pujaan dihati, time tu EPL dah bangkrap kerana korupsi oleh jawatan kuasa tertinggi mereka..cita-cita mereka nak jadi pemain bola profesional bila dah besar, minat itu datang lepas gua bawa famili gua bercuti menonton perlawanan akhir piala dunia 2018 di Russia dimana Malaysia jadi naib johan selepas tewas kepada Spain..

"good mooorrrnnningg! darling" suara manja isteri gua memanggil didapur sambil membawa segelas kopi dan surat khabar News Straits Times..masa tu Utusan Melayu dah takde kerana berita yang disampai semuanya tipu belaka tak pasal-pasal pembaca dapat dosa berantai.

"morning darling, ada apa yang menarik tentang tahun baru?" tanya gua sebagai pembuka bicara..

"oh ya, tadi si paan telefon, dia minta darling tolong hantarkan dia ke hospital bahau untuk buat medical check-up"

"ceh! i dah suruh dia berhenti hisap dadah, tengok sekarang apa dah jadi? terpaksa ulang-alik ke hospital untuk ambil ubat tahan ketagihan.." ujar gua sambil menghirup kopi di luar balkoni yang menghadap bangunan klcc..

"kesian dengan dia, dah la hidup membujang sampai sekarang.. u takde kawan-kawan perempuan yang single lagi ke?" seperti memberi cadangan untuk kawan baik gua tu.."bukan i takde calon, tapi paan tu terlalu memilih sangat..nak yang busty-busty kalau boleh ada gaya milf, macam time dia kerja insurans kat JPJ dulu.." ujar gua tanda tak bersetuju dengan cadangan bini gua tu.

gua memandang lesu ke arah klcc, ia memutarkan kembali pada gua pada video klip gadis yang memilih klcc daripada kekasihnya..ternyata klcc cukup agung daripada kekasih sendiri, malah gunung kembar milik mendiang Julia Perez belum cukup kuat untuk menumbangkan kekukuhan klcc..

kalau Taj Mahal menjadi satu lambang cinta murni Shah Jahan pada isterinya, maka gua jadikan klcc di depan balkoni rumah gua ni sebagai bukti dan cinta gua kepada isteri gua..dimana perasaan cinta gua kepadanya sentiasa kukuh sebagaimana kukuhnya klcc..

12 comments:

deus X machina said...

1st

deus X machina said...

mat ganja rupanya paan,

takky said...

tetiba aku rase sangsi plak dgn entry nie...
ko p ospital ade amek ubat ko skali x???
hihiiihiihhihi c(;

sharamli said...

entri yang bersambung bila nak sambung ntah

░♥si lampu neon♥░ said...

KATAKAN TIDAK KEPADA KLCC ! HUHU

CHECK ENTRI MANTAP NI :
# TGK WAYANG BERSAMA NUFFNANG, SEASON OF THE WITCH #
# MAXIS OM NOM NOM RACE#
# ANALITIK NUFFNANG & ALEXA SILAMPUNEON MENCANAK
# DURIAN D24 PALING SEDAP DI DUNIA #

bella said...

terkentut2 gelak baca post kau!haahaha

hye darlingg!!

berangan cukup boleh la kau.aahah

Syahrul Fitri said...

sape siak isteri lu? dah tentu lu syg dia dari skrg. gua sebagai rumet agak sangsi.

aleen aiden said...

kire boley tahan hebat gakla klcc ye.itukah moral op da story nye?keh3

::cik asha:: said...

hebat klcc!!

Anonymous said...

http://www.archive.org/details/BuyTylenolNoPrescription_630

arayualan dan ibnas said...

perghh..2018....hebat tul klcc lu

Anonymous said...

haha!!so funny!