Thursday, September 22, 2011

#33 Kisah Adik Yang Berkhatan

setelah beberapa tahun memasuki alam dewasa, kini tibalah giliran untuk adik bongsu gua memasuki alam yang gua sedang lalui sekarang ni. dia berkhatan pada umur yang sangat muda, seingat gua antara umur 7-8 tahun begitu. dia juga sedang merasai apa yang gua pernah lalui pada waktu dulu. bila dah takut sangat, gua sebagai perintis awal dalam keluarga yang berkhatan awal dijadikan rujukan oleh adik bongsu gua.

"abang berkhatan tu sakit tak?"

"oh, tak sakit sangat pun dik. rasa macam gigit semut je kat anu tu." ujar gua sambil teringat dialog beberapa tahun lalu antara gua dan bapa gua.

"oh tak sakit sangat la, okey dah adik dah bersedia" jawab adik gua dengan penuh bersemangat nanti.******************************************************************masa yang dinantikan oleh adik gua telah tiba, bapa dan adik gua telah memasuki ruangan pembedahan. gua bersama mak gua duduk di ruangan menunggu yang berada di luar bilik bedah. penantian selama hampir setengah jam berakhir, kelihatan adik gua dengan bapa gua telah keluar dari bilik bedah. muka adik gua kelihatan merah padam dan anak matanya berair seolah-olah menahan kesakitan setelah kebas ubat bius telah hilang.

gua yakin adik gua telah melalui proses penipuan seperti mana gua pernah ditipu pada masa dahulu. keh keh keh.

5 comments:

imHepPie said...

kayo weh time ni...hahaha

sharamli said...

Adik b0ngsu yang mana ni? Bukan kecik lagik ke

Adam Mikhail said...

hepie: kayo dengan kesakitan. hahaha!

sha: oi itu adik sepupu la! adik gua dah umur 16 tahun sekarang!

takky said...

badan aku lemah longlai pas khatan...
parentz aku terus usung aku nek kete coz x mampu nk jalan...

Adam Mikhail said...

jenis lemah la lu ni takky. kakaka